Shungo House / A4estudio

first_imgArchDaily Argentina Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/775370/shungo-house-a4estudio Clipboard Save this picture!Courtesy of A4estudio+ 22 Share Shungo House / A4estudioSave this projectSaveShungo House / A4estudio “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/775370/shungo-house-a4estudio Clipboard CopyHouses•Tunuyán, Argentinacenter_img Area:  510 m² Area:  510 m² Photographs Houses Architects: A4estudio Area Area of this architecture project “COPY” Photographs:  Courtesy of A4ESTUDIOSave this picture!Courtesy of A4estudioText description provided by the architects. The house is located in real-estate project of vineyards in the Uco’s Valley, south of the city of Mendoza. It was designed for an Ecuadorian family who plans to spend the harvest season there. At the same site there is also a vineyard with different strains that will produce wine to be aged in the House´s wine cellar.Save this picture!Courtesy of A4estudioIt is a traditional program: a large space with living, dining room, the kitchen and the gallery facing west. Three suite bedrooms, reading areas, wine cellar, garage and service areas.Save this picture!Courtesy of A4estudioSave this picture!Floor PlanSave this picture!Courtesy of A4estudioThe first was to reflect on the meaning of architecture in such landscapes, we are thinking about the vast territory preceding the Andes Mountains. It is a place where buildings can be seen from the distance as landscape elements over the vineyard. We try to be sensitive to this condition and think of a project that can resist the human perception, close and haptic; and the perception related to the landscape, distant and blurred. We thought of an element that understands these two scales, where its shape can be part of the landscape.Save this picture!Courtesy of A4estudioThe second was to think of the placing, in relation to proximity. The vineyards crops reach almost 2.50m high in summer blocking close views. The operation was to define a base where the house stands: a concrete podium which is part of the soil, sharing its material nature; and a concrete piece rusted steel coated over this podium, that keeps the same mineral condition.Save this picture!Courtesy of A4estudioThe first layer in contact with the ground is blind, restrained, with controlled natural light. It builds the access, contains the wine cellar and service areas. On top of this ground layer stands an excavated concrete solid, a prism with five that are the openings of the house: four large horizontal openings oriented to each cardinal point. Each of them is designed and calibrated regarding the portion of landscape it looks at; and then a vertical opening in the center of the house, a patio that throughs the house from the ground, connecting ground and sky.Save this picture!SectionThe program is organized from these deep openings, the patio being the pivot of the experience, and the concrete base as the necessary expansion exterior area of the house.Save this picture!Courtesy of A4estudioBecause the weather in the Uco’s Valley is extreme: wide temperature range, cool nights and sunny days, the house was rotated 45 degrees from the cardinal axes to minimize the impact of excessive sunlight, especially west. Defining the common rusty metal coating is also a consequence of the need to isolate the house to ensure appropriate climatic behavior. Save this picture!SectionThe basement’s concrete formwork is made of 6-inch pine timber, contrasting the upper’s subtle steel formwork concrete and the large openings coated in laurel wood.Save this picture!Courtesy of A4estudioProject gallerySee allShow less9 Aesop Stores that Revitalize Architectural SimplicityArchitecture NewsTransforming “Made in China” to “Created in China” ConferenceEvent Share Shungo House / A4estudio CopyAbout this officeA4estudioOfficeFollowProductsSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesTunuyánArgentinaPublished on October 17, 2015Cite: “Shungo House / A4estudio” 17 Oct 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BronzeBathroomsGeberitBathroom Series – ONESkylightsLAMILUXGlass Skylight F100 CircularMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassAluminium CompositesAmerican MetalcraftAluminum Panels – Decorative Fencing for BridgesPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsWater Facade PanelDoorsLinvisibileLinvisibile Concealed Sliding Door | MareaWall / Ceiling LightsiGuzziniExterior Light – WalkyWoodPlycoWood Boards – Birch LaserplyMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?Shungo 住宅 / A4estudio是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more

Read More »