Reconstruction of a Chalet / frundgallina

first_imgArchDaily Switzerland Houses Year:  Photographs CopyAbout this officefrundgallinaOfficeFollowProductsWoodSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationBrot-PlambozSwitzerlandPublished on May 30, 2018Cite: “Reconstruction of a Chalet / frundgallina” 30 May 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Surface: Nordic DécorWindowsAir-LuxSliding Window – CorneringWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesMetal PanelsTrimoInternal Walls – Trimoterm, Qbiss OneGlassSolarluxWintergarden – SDL Akzent plusSystems / Prefabricated PanelsInvestwoodCement Bonded Particle Board – VirocPaintKEIMMineral Paint in Hunters Point LibraryCabinetsburgbadMid-Height Cabinet – EssentoSignage / Display SystemsGlasbau HahnMuseum Display CasesMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?瑞士雪山上的“小人国” / frundgallina是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Reconstruction of a Chalet / frundgallinaSave this projectSaveReconstruction of a Chalet / frundgallina Architects: frundgallina Year Completion year of this architecture project Manufacturers: Menuiserie-Agencement Jeanneret sàrl, Spinedi Construction, fag toitureSave this picture!© jc frundText description provided by the architects. The project replaces a small dilapidated construction of the 1960s and strictly respects its original exterior dimensions, a legal requirement to protect the Swiss Jura Mountains from all invasive constructions. To address the breath-taking landscape of equal beauty from all sides, the building area has been divided into four identical portions of about eight square meters. These four floors have then been placed at different chosen heights to ensure their accessibility from the outside. This results in a rich spatial variety achieved mostly by the change in floor-to-ceiling height. The effect is that of large steps turning around a central axis. Three of the four floors have two different levels creating a total of seven specific spaces.Save this picture!© jc frundSave this picture!Elevations, Sections and Floor PlansSave this picture!© jc frundThese “rooms” are connected to each other by large, medium or small openings but stay separated from each other by strongly-felt thresholds.This allows a playful spiral tour of the house whilst continuously guaranteeing viewpoints of the whole interior space from every corner. Thus, both linked and separated, these living spaces are perceived as smaller houses in the bigger one. Save this picture!© jc frundA small and a large window are placed on each facade, as well as a double door opening to the outside. Cutting the walls at different heights, they reveal the principle of the interior spatial arrangement. Only the ridge of the two-sided roof directs the house. Otherwise, the chalet does not have a specific address or entrance; or rather, it benefits from four different ones. Accordingly, one enters and exits most of the rooms from and to the outdoors, integrating the pastures as a spatial sequence.Save this picture!© jc frundThe cabin is built entirely of wood. Fir planks from the Jura forests, rough-sawn outside and planed inside, are nailed vertically to the supporting structure of the facades and interior walls. The same planks, this time grooved and ridged, cover the joisting to become floor and ceiling. A single sheet of stainless steel, folded specifically, covers the roof like a sheet of paper, thus reinforcing the fragile nature of the object. A gutter is placed on one side of the roof to harvest rainwater.Save this picture!© jc frundThe chalet is a hundred percent self-sufficient in energy and is not connected to any distribution network.This construction explores the different themes that characterise our architecture: simplicity and homogeneity of shapes, spatial richness and variety, uniformity and expressive singularity, as well as calmness, softness and lightness emanating from formal composition.Project gallerySee allShow lessDepartment of Radio and Television University of Silesia / BAAS Arquitectura + Grupa…Selected ProjectsCall for Submissions: Abdullatif Al Fozan Award for Mosque ArchitectureCall for Submissions Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/892349/reconstruction-of-a-chalet-frundgallina Clipboard Reconstruction of a Chalet / frundgallina “COPY” 2015 “COPY” Photographs:  jc frund Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyHouses, Renovation•Brot-Plamboz, Switzerland Save this picture!© jc frund+ 11Curated by María Francisca González Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/892349/reconstruction-of-a-chalet-frundgallina Clipboard Projectslast_img read more

Read More »