Louvers House / MIA Design Studio

first_imgArchDaily 2018 CopyHouses•Thảo Điền, Vietnam CopyAbout this officeMIA Design StudioOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesThảo ĐiềnVietnamPublished on March 29, 2018Cite: “Louvers House / MIA Design Studio” 29 Mar 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StoneShowerhansgroheShowers – Croma SelectDoorsRaynorGarage Door – Advantage SeriesConcreteSika3D Concrete PrintingSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Bre-ClassSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Atelier Zimmerlistrasse OfficeWindowsswissFineLineSliding Windows in Villa LakesideSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Smart CeilingsGlassDip-TechDigital Ceramic Printing in Roofs & CanopiesSound BoothsFrameryMeeting Pod – Framery Q – Flip n’ FoldWall / Ceiling LightsAsaf WeinbroomLighting – Linestra 110 BrassMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Louvers House / MIA Design Studio Vietnam Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/891532/louvers-house-mia-design-studio Clipboard Louvers House / MIA Design StudioSave this projectSaveLouvers House / MIA Design Studio Photographs:  Hiroyuki Oki Manufacturers Brands with products used in this architecture project Photographs Save this picture!© Hiroyuki Oki+ 34Curated by Fernanda Castro Share “COPY” Projects “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/891532/louvers-house-mia-design-studio Clipboard Manufacturers: Jotun, Aulight, Austdoor, Song ngoc lan, Tran DucSave this picture!© Hiroyuki OkiRecommended ProductsWindowsJansenWindows – Janisol PrimoDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20DoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82Text description provided by the architects. From MIA Design Studio’s perspective, Louvers house is not only a living shelter but also reflects our client’s living style. Our client wanted to make a great combination of spaces to keep traditional communication between generations of a traditional Vietnamese family. That is how we simply started designing a house with a big void in the middle as a bridge to connect all the spirits of the house. This void with water scape and skylight creates a natural connection between bedrooms, living room, Spa, Gym and even the parking area. This principle has an ingenious use of natural ventilation to keep the building cool and give the family refreshing experience. With local plants and overflow water, the void inside this house becomes a healing environment as the living soul of the house.Save this picture!DiagramThis house faces the sun rise with the fact that daylight would be soft and straight in the early morning but would be so harsh and aggressive in the middle of the day. To solve this problem, we have created the big canopy to reduce the heat from harsh sunlight at the high angle and the vertical louvers to let the early sunlight get inside the house and freshen the morning breeze with shadows and morning sunlight. Pattern of shadows is one of the natural advantages that we want to imply into the design to accept the rule of nature and play with it.Save this picture!© Hiroyuki OkiSave this picture!© Hiroyuki Oki Moreover, taking advantage of the park in front of this property and surrounding landscape, we raised the living floor to create better accessibility to the parking area and explode the boundary to the landscape with private view from upper level. With this raised level, we designed a transition stair way to access the upper level with landscape and water flow for friendly welcome ambience and stress relieving from daily life. Designing a house with private but open view has created a comfortable living area where the family can enjoy a luxurious wellness in privacy.Save this picture!© Hiroyuki OkiOur design does not only reflect the culture of a modern Vietnamese family but also adapt the tropical weather to protect the subject from the disadvantages of the climatic weather. Our philosophy is not only creating forms and spaces but also connecting human living style with nature. Save this picture!© Hiroyuki OkiProject gallerySee allShow lessSportcampus Zuiderpark / FaulknerBrowns ArchitectsSelected ProjectsMK-S Nursery / HIBINOSEKKEI + Youji no ShiroSelected Projects Share Houses Architects: MIA Design Studio Year Completion year of this architecture project last_img read more

Read More »