Wrap House / Studio B Architects

first_imgPhotographs:  Raul Garcia, Derek SkalkoText description provided by the architects. Situated in the East End of Aspen, this small property, designed by Studio B Architects, is part of a Lot Split and was required to ‘respond’ to its immediate Historical Swiss-Style neighbor in its massing, proportions and materials.Save this picture!© Raul GarciaThe challenge was to pay homage to this ‘City of Aspen Historically Deemed’ neighboring house, while still creating an original concept that catered to a cleaner, modern gesture that fit the clients. The house is three levels with a floating stair linking them and also serves as a light shaft to the lower level with its open detailing and light.Save this picture!© Derek SkalkoSince the neighboring house is less than 15 feet away, as well as being surrounded by dense trees and other smaller structures; creating a sense of privacy and home while still allowing the spaces to be wide open to accept as much light and views as possible became a very important aspect of this design. One way that this was achieved was by maximizing deck space, but to have the solid railing dissipate and change in areas; so as to let the openness of the house breathe all the way through. Save this picture!© Raul GarciaThe public upper level is wrapped by a large walkway serving two decks and there is a spiral staircase from the rear deck that accesses the rooftop terrace.Save this picture!© Derek SkalkoProject gallerySee allShow lessUniversity of Pennsylvania School of Design 2011 Spring Lecture SeriesArticlesLas Torres De Cotillas Competition proposal / STL ArchitectsArticles Share Projects 2010 Wrap House / Studio B ArchitectsSave this projectSaveWrap House / Studio B Architects Wrap House / Studio B Architects Houses CopyAbout this officeStudio B ArchitectsOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesAspenHousesUnited StatesPublished on March 07, 2011Cite: “Wrap House / Studio B Architects” 07 Mar 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogFaucetshansgroheKitchen MixersGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Classic™ SeriesPlumbingSanifloMacerator – Saniaccess®3WoodBruagAcoustic Panels with LEDMetallicsSculptformClick-on Battens in Ivanhoe ApartmentsSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsTiles / Mosaic / GresiteLove TilesPorcelain Tiles – SplashAluminium CompositesMetawellAluminum Panels for Interior DesignMetal PanelsRHEINZINKPanel Systems – Horizontal PanelEducationalLamitechChalk boardCarpetsCarpet ConceptCarpet – Eco IquMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/117211/kendrick-house-studio-b-architects Clipboard Year:  “COPY” Photographs United States CopyHouses•Aspen, United States Area:  3500 m² Year Completion year of this architecture project ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/117211/kendrick-house-studio-b-architects Clipboard Save this picture!© Raul Garcia+ 25 Share “COPY” Architects: Studio B Architects Area Area of this architecture projectlast_img read more

Read More »