House TR1215 / BR3 Arquitetos

first_img Brazil Projects Houses Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/934057/house-tr1215-br3-arquitetos Clipboard Architects: BR3 Arquitetos Area Area of this architecture project Area:  3477 ft² Year Completion year of this architecture project Year:  House TR1215 / BR3 Arquitetos House TR1215 / BR3 ArquitetosSave this projectSaveHouse TR1215 / BR3 Arquitetos “COPY” 2019 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/934057/house-tr1215-br3-arquitetos Clipboard CopyHouses•Porto Alegre, Brazil “COPY” Photographs:  Marcelo DonadussiArchitects In Charge:Diego Brasil, Anderson CalviStructural Project :Eng. Jonatas KruggSite Area:779 m²City:Porto AlegreCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Marcelo DonadussiRecommended ProductsWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsWoodBruagBalcony BalustradesDoorsSolarluxBi-Folding Doors – EcolineText description provided by the architects. Located in Porto Alegre, southern Brazil, this work constitutes a single-family residence on a plot of 779.19 square meters. An extensive lake located at the end of the terrain, the irregular plot design, the East-West longitudinal orientation and the need for a large protected social area were the issues that guided the resolutions of this project.Save this picture!© Marcelo DonadussiSave this picture!Ground floor planSave this picture!© Marcelo DonadussiThe program of this house is separated into three volumes: the first, located on the ground floor on the front (west), houses the main access, the service area, the toilet and the office; the second, positioned 6 meters behind the previous volume, organizes the social area of ​​the residence – kitchen, living and dining area; the third, located on the second floor, houses the bedrooms and a clothes room.Save this picture!© Marcelo DonadussiThe two blocks of the ground floor are arranged on the natural surface of the land and use the configuration of the lot as a drawing matrix. The first volume acts as an element that protects and cover the rest of the house, while the second block, detached 6 meters from the previous one, brings the social part of the house closer to the final portion of the lot, which ends in an extensive lake. This separation between them forms two internal courtyard – one for service and one for social – that provide adequate lighting, cross ventilation for the social area and the integration of the pieces inserted in the ground floor. Both use their side walls as structure pieces.Save this picture!© Marcelo DonadussiThe upper part, longitudinally oriented, explores the most extensive dimension of the lot to establish a dormitory bar. This volume is elevated 3.8 meters from the ground by 4 pairs of pillar, the 6 meter front cantilever protects pedestrian and vehicle access. The openings of the bedrooms are inserted on the East and West faces, those facing East constitute the visual relationship with the lake, while those facing West are protected by metal shutters. There are still some small opennings inserted in the central circulation, so the user can observe the inner courtyard from that floor.Save this picture!© Marcelo DonadussiSave this picture!South elevationSave this picture!© Marcelo DonadussiThere are still two pieces arranged in the center of the house, which fulfill the function of connecting elements. One connects the ground floor volumes and separates the service and social courtyards; the other solves the vertical circulation of the residence through a staircase facing the social courtyard.Save this picture!© Marcelo DonadussiProject gallerySee allShow lessVilla Castro / AP Valletta + Jens BruenslowSelected ProjectsRGM 46 / DC.ADSelected Projects Share Save this picture!© Marcelo Donadussi+ 45Curated by Matheus Pereira Share ArchDaily CopyAbout this officeBR3 ArquitetosOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPorto AlegreOn FacebookBrazilPublished on March 01, 2020Cite: “House TR1215 / BR3 Arquitetos” [Casa TR1215 / BR3 Arquitetos] 01 Mar 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more

Read More »