House in Foz / Sergio Koch

first_imgSave this picture!© Fernando Guerra | FG+SG+ 24 Share “COPY” Portugal Architects: Sergio Koch Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/39339/house-in-foz-sergio-koch Clipboard House in Foz / Sergio KochSave this projectSaveHouse in Foz / Sergio Koch ArchDaily 2009 Year:  Houses House in Foz / Sergio Koch Projects Area:  1275 m² Year Completion year of this architecture project CopyHouses•Porto, Portugal Photographs CopyAbout this officeSergio KochOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPortoHousesPortugalPublished on November 02, 2009Cite: “House in Foz / Sergio Koch” 02 Nov 2009. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Talis SVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Solid ColorPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesDining tablesZeitraumWood Table – TautBathroom AccessoriesBradley Corporation USARoll Towel Dispenser – Electronic TouchlessWoodLunawoodThermowood FacadesAluminium CompositesSculptformClick-on Battens in Victoria GardensMetal PanelsLongboard®Metal Ceilings – DauntlessWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsPerforated Facade PanelFiber Cements / CementsDuctal®Rainscreen Cladding Panels for Lightweight Facades in Apartment BlockBricksAcme BrickModular Size BrickMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?House in Foz / Sergio Koch是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/39339/house-in-foz-sergio-koch Clipboard Photographs:  Fernando Guerra | FG+SGText description provided by the architects. The building sit is a street corner, in a natural terrace by the sea and the occupation of that is based on the search for optimal morphology of the land as a form of resolution for the deployment proposal. Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGRecommended ProductsPorcelain StonewareApariciPorcelain Tiles – BuildEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40Porcelain StonewareCosentinoSurfaces – Dekton® Chromica CollectionThe house was constructed in the middle of the field and the entrance is made by the more favorable allotment, ie, the street perpendicular to the sea, thus avoiding a large movement of earth and conflicts with a possible connection to the sea side avenue, keeping depth look at the horizon. Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGOrientation East / West allows optimize natural lighting and the height of two storeys above the ground remains about the buildings that surround it. Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThe outside coating is accomplished through a ventilated facade with white Portuguese marble slabs Estremoz, 2,70 x1,00m, sand blasted, with the approximate height of each floor housing. This solution, ventilated façade, provides a better thermal performance and sealing the building before the “aggressiveness” of the sea air and the white marble, together with a slightly mirrored glass facade make it possible to “dilute” its presence in the line of homes that accompanying the promenade, thus avoiding the monolithic nature of the solution. Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThe inner wall, an integral part of construction, made in granite blocks (0.12 m esp.) grey Évora, also reduce the presence of the house by creating another element of vertical transition with the maximum height of the construction, while that functional as the best natural windbreak against the strong north wind, predominantly in the region, allowing you to enjoy the garden in a more comfortable way. Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGWith two floors above the threshold and one floor below, the internal distribution is perfectly stratified, the ground floor are common areas like the living room, dining room, kitchen / pantry, an office and a small toilette. First floor is occupied by the private housing. Four rooms with their own dressing areas and bathrooms. Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGBasement works as service areas, garage, storage rooms, technical areas and a studio that receives light through a gap that communicates with the car access to garage.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGProject gallerySee allShow lessCalifornia Senior Housing Design CompetitionArticlesParkitecture Design CompetitionArticles Sharelast_img read more

Read More »